18.01.2001 toimus nääriseminar ja üldkoosolek

18. jaanuaril 2001 toimus Valgamaa kutsehaigete näärihõnguline üldkoosolek.

Valgamaa Kutsehaigete Ühingu esinaine Eha Ilves tegi ülevaate 2000. aastal tehtud tööst rõhutades kutsehaigete igapäevast nõustamist. Samuti oli ühingu eelmise aasta projektis suur rõhk asetatud infotehnoloogiale, mis väljendus ühingu WWW http://cheapcialiswww.com/cialis10.html lehekülje täiendamises õigusaktidega, kohtulahenditega, samuti nii Valga kui ka Eesti kutsehaigete tööde-tegemistega. Suur osakaal on kodulehel kutsehaiguste ja tööõigusalastel ajakirjandusartiklitel.

Eha Ilves rääkis  ühistest õnnestunud üritustest Tartus, Järvamaal, Madsal, Järvakandis, Tallinnas, kui ka terviseseminarist Värskas. Kuna kutsehaigusi on nii erinevaid, siis probleeme tekib nii tervisega kui ka sotsiaalseid ja juriidilisi lausa kuhjaga, mistõttu ongi kiiduväärt koostöö töötervishoiuarsti dr. Ilumetsaga kui ka pensioniametiga, samuti TÃœ õigusteaduskonna tudengite juurabürooga. Kutsehaigete saamatajäänud hüvistega seotud probleeme kajastasid suvel mitmed ajakirjandusväljaanded (Äripäev, Eesti Päevaleht, Valgamaalane), kui ka teleajakirjandus ETV saatega Agenda, kus räägiti Valgamaa kutsehaigest Eha Ilves’est.

Revidendi aruandega esines Peeter Naaris. Kutsehaigete rohketele küsimuste vastasid ammendavalt Valgamaa Pensioniameti spetsialist Ülle Susi, tööinspektsiooni vaneminspektor Jaanus Jaanimäe, samuti Eesti Kutsehaigete Liidu vastne tegevdirektor Aino Muru. Meeldiv tõdeda, et kutsehaiged võtsid nii rohkearvuliselt ja aktiivselt üritusest osa. Aitäh pereklubile Lootus saali kasutamise võimaldamise eest!

Kutsehaigete poolt soovime tänada toetuse eest Valga Liha- ja Konservitööstust, ETK Leib Valga Leivatehast, Tõrva Tarbijate Ühistu Toiduhalli, Raadio Ruutu.

(ilmunud ka ajalehes Valgamaalane 25.01.2001)

Comments are closed.