21.09.2018 toimus teematuba “Hurmavad metsaannid”

21. septembril toimus Valgamaa Kutsehaigete Ãœhingu teematoa “Hurmavad metsaannid – tervis laante sügavusest” elluviimine Valgas, Kungla 15. Oleme väga tänulikud projekti rahastajale kohaliku omaalgatuse programmile ja omaosalusega toetajale Valga Vallavalitsusele.

Teematoas õpiti tundma tänu piltidele retseptiraamatus hurmavaid metsaande ja sellest tegema tervislikku ja odavat toitu.

Kõigepealt õppisime tegema kiirtainast, et sellest edasi küpsetada kukleid igasuguse metsarohelisest täidisega. Väga maitsvad tulid välja juusturullid karulauguga ja karulaugupesto.

Seejärel õppisime marineerima kitsemampleid kaneeliga, valmistasime kukeseeni tomatikastmes ja puravikupasteeti võiga. Desserdilaua täitmiseks tegime pohlatordi šokolaadi ja toorjuustuga.

Joogipoolise võlusime välja angervaksast, millest tegime esmalt siirupit ja sellest maitsvat jooki.

Mahukatesse retseptivihikutesse on lisaks eelnevale talletatud ka info haigusi ennetavate metsataimede kohta.

Teematuba juhatas Põlva Talukohviku peakokk Eve Veski.

Osalenud 22 inimest jäid sündmusega väga rahule saades uued oskused ning teadmised metsaandidest tervisliku ja soodsa toidu valmistamiseks, mida saavad edaspidi iseseisvalt praktiseerida ning anda edasi sõpruskonnale ja ka kogukonnale kaasaantud retseptiraamatu abil.

Comments are closed.